22. Limska regata

Događaji / Ekologija / Reke / Turizam

U subotu 5.juna 2021. je održana tradicionalna 22. Limska regata. Za razliku od prethodnih regata, ove godine je u istom danu ovaj događaj organizovan na dva mesta :

       -   Od Plava do Andrijevice, pod pokroviteljstvom turističkih organizacija ove dve opštine na severu Crne Gore, na najatraktivnijem delu Lima, održana je regata uz učešće 9 posada iz Crne Gore i Srbije. 

       -   Od manastira Kumanice do Prijepolja, pod pokroviteljstvom lokalnih turističkih organizacija Prijepolja i Priboja, u kanjonu Lima je održana regata uz učešće 8 posada

Reka Lim, na svom 220 kilometara dugom toku, pruža dobre mogućnosti za bavljenje raftingom i organizaciju rafting takmičenja. Osim tradicionalnih rekreativno-turističkih regata na Limu (Limska regata od Plava do Prijepolja i Limski Biatlon od Priboja do Rudog), u Priboju su do sada organizovana četiri Evro Kupa, u kanjonu Lima u opštini Prijepolje tri Evro Kupa i jedan Kup Srbije, a za očekivati je da će se i na teritoriji Crne Gore, a u saradnji sa RAS i Internacionalnom Rafting Federacijom održavati takmičenja u raftingu.