Сјајан успех екипе војних школа на међународном такмичењу

Događaji / Takmičenje / Univerzitetski rafting

Вест преузета са сајта Војне Академије :

Екипа вишебојаца Војне академије састављена од кадета Војне академије и ученика средњих војних школа учествовала је на 15. Међународном спортском такмичењу у војним дисциплинама „ALLROUNDER 2022“ које је одржано 28. и 29. септембра на теренима Војне академије „Генерал Милан Растислав Штефаник“ у Липтовски Микулашу у Републици Словачкој. У саставу екипе, коју је предводио потпуковник доц. др Негован Иванковић, налазили су се кадети Војне академије: Никола Урошевић, Алекса Мијаиловић, Стефан Ивановић, Сергеј Трифуновић, ученик четвртог разреда Војне гимназије Лав Стојановић и ученик четвртог разреда ССВШ „1300 каплара“ Јован Гавриловић.

На овом престижном такмичењу, поред екипе наше Војне академије, учествовале су и екипе Војних академија из Словачке, Мађарске, Италије и две екипе из Чешке.

Након два изузетно захтевна такмичарска дана, у укупном пласману, где су одлучивале нијансе, екипа наше Војне академије заузела је треће место.

Првог такмичарског дана одржана су надметања у четири дисциплине. Наши вишебојци заузели су друго место у савлађивању полигона пешадијских препрека, прво место у гађању бомбом у циљ, четврто место у штафетном пливању на 50 метара у теренској униформи и треће место у гађању из пиштоља у симулираним условима. Након првог такмичарског дана наша екипа делила је прво место са екипом војног Факултета за спорт и телесно васпитање из Чешке. У гађању из пиштоља кадет Алекса Мијаиловић проглашен је најбољим стрелцем турнира са освојених максималних 100 кругова.

Такмичење је настављено следећег дана трком на шест километара у којој су наши представници заузели четврто место. У последњој такмичарској дисциплини, рафтинг, наша екипа је била пета и у укупном пласману заузела је треће место.

Показавши одличну физичку и психичку припремљеност и развијен тимски дух, наши вишебојци донели су нам још један пехар, овог пута са међународног такмичења и показали каквим квалитетом располажу војне школе у Србији и, по ко зна који пут, оправдали слоган да се у војним школама школују најбољи. Када спојите услове које војне школе пружају својим ученицима за бављење спортом, њихов таленат и мотивисаност, као и предан рад свих запослених резултати као што је овај постају свакодневница.

Честитамо потпуковнику доц. др Неговану Иванковићу и свим члановима екипе на оствареном успеху и са нестрпљењем очекујемо следеће такмичење ове сјајне екипе, које их очекује већ у недељу на реци Ибар код Ушћа.