Turistička promocija rijeke Lim, kroz jubilarnu 20. limsku regatu

Ekologija / Reke / Turizam

Izvor sjevercg.me

https://sjevercg.me/turisticka-promocija-rijeke-lim-kroz-jubilarnu-20-limsku-regatu/

Povodom obilježavanja Medjunarodnog dana turizma, Turistička organizacija Bijelo Polje organizovala je sastanak sa direktorima turističkih organizacija opština kroz koje prolazi rijeka Lim, Bijelog Polja, Berana, Plava, Andrijevice i Prijepolja, na temu:,,Turistička promocija rijeke Lim kroz jubilarnu 20. limsku regatu”.

   Sastanku su prisustvovali i predstavnici civilnog sektora kojI učestvuju u organizaciji  regate, rafting klub,,Splavari iz Prijepolja i Nevladina organizacija,,Euromost“ iz Bijelog Polja.

Direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović za portal sjevercg je kazala, da je dogovoreno da iduće godine, jubilarna 20. limska regata kao i uvijek krene iz Plava 31.maja, i da se prvog dana prodje dionica, Plav-Andrijevica-Berane, a 1. juna dionica Berane – Bijelo Polje i 2. juna dionica Bijelo Polje – Prijepolje.

Dogovorili smo da tuurističke organizacije organizuju  i kulturno umjetnički program sa bogatim sadržajem.

Predloženo je i da se otvori  sajt 20. jubilarne Limske regate, preko kojeg će se kroz aplikaciju svi zainteresovani moći prijaviti za učešće na regati.

Dogovorili smo se da se uradi propagandni material o održavanju Limske regate, koji ćemo na turističkim sajmovima ponuditi svim zainteresovanim, ističe Obradovićka i dodaje da na jubilarnoj 20. Limskoj regati očekuje dosada najveći broj učesnika, te da su stoga ovaj put krenuli mnogo ranije sa organizaciom regate.

Kroz održavanje kulturno – umjetničkog programa, želimo ovu manifestaciju podići na jedan veći nivo i naravno za to će nam biti potrebna i veća finasijska podrška, kazala je Obradovićka.

Direktor TO Plav Edin Jadadić za portal sjevercg je kazao, da će ova turistička organizacija  u susret 20. jubilarnoj limskoj regati, dobaviti kompletnu rafting opremu i rafting ćamac i dodao da opremu dosada nijesu imali, a od TO Budva su dobili  čamac u vrijednosti od 3000 eura.

Direktor TO Berana Ivan Radević za portal sjevercg je kazao, da je Lim jako bitan, kako za njih u Berane, tako i  za čitav region.,,Posebno me raduje što se održavaju  ovakavi zajednički sastanci i što se pristupilo organizovanju ove manifestacije veoma ozbiljno”.

Nadamo se velikom odazivu raftera jer je Lim jako  bitan za razvoj turizma na sjeveru Crne Gore, naglasio je Radević.

Direktor TO Andrijevica Radovan Đeković  je kazao, da je Limska regata jedna od značajnih dogadjaja i za opštinu Andrijevicu. Dodao je, da ga raduje obilježavanje jubilarne 20. Limske regate i da očekuje sve ljubitelje splavarenja, da će uzeti učešće u dosada najvećoj limskoj regati po broju učesnika. Takodje, pozivamo sve rafting klubove iz Crne Gore, posebno one koji su aktivni na Tari, da se pridruže sa svojim rafterima jubilarnoj Limskoj regati i da zajedno pokažemo, koliko su sve rijeke u Crnoj Gori značajne i jedan dobar turistički potencijal.

Predsjednik Nevladine organizacije Euromost Almer Mekić je kazao, da su organizacije koje se bave zaštitom rijeke Lim ponudile svu tehničku pomoć turističkim organizacijama u obilježavanju jubilarne Limske regate. On je na početku čestitao svim turističkim organizacijama na sjeveru Crne Gore, medjunarodni dan turizma i naglasio da su oni promoteri turizma na sjeveru Crne Gore, ali da očekuje i učešće Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao i nacionalne turističke organizacije Crne Gore, koji moraju da shvate da je turizam bitan i na sjeveru, koliko i na jugu države.

Euromost je u susretu 20. jubilarnoj Limskoj regati uradio i dokumentarni turistički film ,,Limski splavari”

Pozvao je kolege zaštitnike i ljubitelje rijeka iz Srbije, BiH, Makedonije  Hrvatske i Slovenije, da se iduće godine svi pridruže u obilježavanju 20. jubilarne limske regate i samim tim zajedno pokažu koliko su sve rijeke u regionu, bitne za sve gradjane u ovim državama i da rijeke nemaju granica, bez obzira gdje se nalaze, naglasio je Mekić.