1. Internacionalna Naučna Konferencija iz Oblasti Nautike - knjiga sažetaka

Bezbednost na vodi / Ekologija / Reke / Turizam

Izvor www.conference.rs/

Na Beogradskom sajmu, od 9. do 12. marta 2017. godine, održan je 39. Sajam nautike, lova i ribolova. Na ovom sajmu izlagači su tradicionalno predstavljali kao i ranijih godina bogatu ponudu plovila i nautičke opreme, opremu za lov i ribolov, sportske sadržaje na vodi, opremu za aktivnosti u prirodi i kampovanje, škole za sve vrste vodnih sportova i čartere u funkciji nautičkog turizma.

U okviru sajma u ”Kapetanskom klubu” više od decenije, prezentovane su teme iz oblasti nautičke privrede i nautičkog turizma. Udruženja Pro OUTDOOR Team i Dunavski propeler, poučeni iskustvima iz prethodnih godina, donela su odluku da kvalitet predavanja i predavača podignu na jedan viši (stručno-naučni) nivo što je bio povod da organizuju 1. Internacionalnu naučnu konferenciju iz oblasti nautike pod nazivom “VODEN 2017”, u čast staroslovenskog Božanstva – zaštitnika mora, jezera i reka Vodena.

Neizmerna pomoć oko organizacije dobijena je od sledećih institucija: Inland Waterways International (IWI) iz Velike Britanije, Beogradskog sajma nautike, lova i ribolova, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Leposavića i Srednje brodarske škole iz Beograda.

Slušaoci su za četiri dana trajanja konferencije imali priliku da prisustvuju izlaganjima i čuju 33 interesantna predavanja kako stranih, tako i domaćih izlagača prema precizno definisanom rasporedu.

 
53

Autora

33

Rada

12

Zemalja učesnica

12

Stranih izlagača

41

Domaći izlagač

 

U prilogu je knjiga sažetaka