IRF Euro Kup, Nehoiu Rumunija 1-2.april 2023

Događaji / Takmičenje

Takmičarska rafting sezona 2023 u Evro Kup seriji je počela kod naših istočnih suseda, na reci Buzau, grad Nehoiu u Rumuniji. Šesta po redu "Drakula trka" (Dracula race) je okupila 16 timova, 13 muških i 3 ženska iz Rumunije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

Timovi su se takmičili u sve 4 discipline po kišnom i hladnom vremenu.

U ženskoj konkurenciji, najbolje su bile Notts Ladies Team iz Notingema, Velika Britanija, sa 3 prva mesta prvog dana takmičenja i jednim drugim mestom u spustu. Pobednice spusta Mares Outdoor Events Ladies Team iz Brašova, Rumunija su bile druge u ukupnom plasmanu, a treći je bio tim Vointa Arad OW.

U muškoj konkurenciji od 13 timova je najubedljiviji bio Dajak Klub iz Banjaluke, BiH sa pobedama u disciplinama H2H, slalom i spust i drugim mestom u sprintu. Domaći Outdoor Events Men je bio drugi, pobednik u sprintu Phoenix iz Velike Britanije treći,  Notts Rafting Men četvrti...

Čestitke takmičarima na učešću, pobednicima na ostvarenim rezultatima, organizatorima na dobro organizovanom događaju, i nadamo se da če ekipe iz Srbije izaći iz materijalne i druge krize i ubuduće redovno učestvovati na ovom događaju, kao što je to 2019 bilo kada je pobednik u muškoj konkurenciji bio Rafting Klub Vir iz Pančeva, a učestvovao je i tim Pustolov iz Banovaca. 

Foto / info :

Rafting Asocijacija Rumunije

IRF