ДИПЛОМСКИ РАД СА ТЕМОМ ЕКОЛОГИЈЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА

Događaji / Ekologija / Univerzitetski rafting
ДИПЛОМСКИ РАД СА ТЕМОМ ЕКОЛОГИЈЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА
 
У уторак 11.04. текуће године на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду одржана је јавна одбрана Завршног рада кандидата Андрије Кубуровића са темом ”Еколошки отисак светског првенства у фудбалу 2014 године у Бразилу”, пред комисијом Професор др Сандра Раденовић, Професор др Милош Марковић и доцент др Владимир Милетић. 
Кандидат је успешно одбранио предочени рад одговоривши на сва постављена питања Комисије. Кубуровић је у раду указао на који начин мега спортски догађаји утичу на вредности еколошког отиска, али и на мере за његово смањење. 
Овај рад је још један приложени писани доказ како је могуће допринети заштити животне средине кроз специфичан поглед комплексне организације из области спорта. Садржај рада практично је смерница и за све остале спортске активности и њихове такмичарске делатности, управо због тога што се утицај јавних окупљања рефлектује кроз многобројну публику, организаторе и учеснике. Поменуту популацију на текмичењима могуће је једноставним мерама усмеравати према јединственом моделу развијања свести о значају очувања животне средине и на тај начин их активно укључивати у рад на задацима заштите природе.
 
Комисија за екологију Рафтиг асоцијације Србије