Званична посета Алексеја Широкова, председника Рафтинг Федерације Русије

Događaji / Reke / Turizam

У новембру месецу Србију је званично посетио, господин Алексеј Широков, председник Рафтинг Федерације Русије. Кроз неколико дана боравка у Србији и Републици СрпскојШироков је имао прилике да обави доста састанака, усмерених првенствено на будућу билатералну сарадњу наших двеју држава и њихових Федерација, на чему је акценат стављен на популаризацију и омасовљавање популације која ће се бавити рафтингом и афирмацији рафтинга уопште.

 
Дана 15. новембра чланови делегације Рафтинг асоцијације Србије, имали су ту част да организују целодневни излет и Алексеја одведу у место Рутоши у опшини Нова Варош, где се кроз тредиционални српски дочек домаћинске породице Гордић упознао са нашим националним обичајима.
 
Делегацију Рафтинг асоцијације Србије представљали су: подпредседник РАСа Душан Јокић, члан ИО РАСа Бранислав Барашевић, члан неколико стручних комисија РАСа Владимир Милетић, као и представници чланице РАСа, Pro OUTDOOR Team Миленко Гордић, Коста Маринковић и РК Тифран Велиша Веловић, који су неколико месеци раније учествовали на Рафтинг форуму ”Беле воде Сибира” у организацији Руске рафтинг федерације.
 
Реализовани целодневни излет био је обогаћен низом активности: 
  • планинарском туром у Специалном Резервату природе ”Увац”, 
  • стреличарством (уз подршку СК ”Феникс” из Горњег Милановца) и 
  • гостовањем у Шаховском клубу ”Борац” из Чачка на челу са професором Иваном Димитријевићем, који је у Чачку срдачно дочекао и угостио нашу делегацију.
 
Овим је практично заокружен дан организован у част нашем драгом госту, сараднику али првенствено пријатељу Алексеју Широкову из Руске федерације, кога смо испратили пуног утисака уз изражену жељу и дато обећање да ће поново доћи и поновити исту акцију.
 
Званична делегација 
Рафтинг асоцијација Србије