Obuka kandidata za sticanje zvanja rafting vodiča u organizaciji RK Kanjon Banjaluka

Bezbednost na vodi / Događaji / Reke

Red je da se zahvalimo ljudima sa kojima smo proveli nekoliko dana prethodne nedelje na reci Vrbas.

Povod okupljanja ovoga puta je bila edukacija i licenciranje kandidata za sticanje zvanja rafting vodiča na divljim vodama (IRF - GTE) u organizaciji Rafting kluba Kanjon i finansijsku podršku UNDP-a u Bosni i Hercegovini.

Za učešće na ovoj obuci vladala je velika zainteresovanost, pa je na spisku u jednom trenutku bilo preko 40 polaznika, dok su istoj prisustvovali samo najodlučniji, njih 28. Znajući koliko je važna edukacija iskusnih i neiskusnih vodiča, domaćin je izašao u susret i jednoj trećini polaznika platio sve troškove.

Kao i uvek, kada je reč o organizaciji i realizaciji događaja na vodi, Rafting klub Kanjon je pravi primer koji služi svima u svetu. Četiri dana vezanih predavanja, teorije i prakse bila su dovoljna iskusnim instruktorima Aleksandu Pastiru i Davodu Kosu da sa polaznicima prođu sve planom predviđene elemente.

Obzirom da su većinu grupe činili ljudi sa iskustvom na vodi, mahom skiperi, pripadnici civilne zaštite i zaljubljenici u prirodu, prolaznost je bila na zadovoljavajućem nivou i u skladu sa prikazanim znanjem.

Srećni smo što smo imali priliku da provedemo malo vremena na vodi sa iskusnim ljudima i unapredimo svoje znanje, trudićemo se da u buduće sebi to zadovoljstvo češće priređujemo.

Aleksandar Pastir Rafting Klub Kanjon International Rafting Federation Rafting Asocijacija Srbije Rafting na Vrbasu - RC Kanjon Dejan Puzovic Алекса Новаковић Duško Baranac