24. Limska regata

Događaji / Ekologija / Reke / Turizam

Jedna od najvećih, najlepših i najatraktivnijih rafting avantura je održana ovog vikenda na Limu po 24. put. 

Tradicionalna 24. Limska regata je startovala u petak 2.juna sa Plavskog jezera u Crnoj Gori na nadmorskoj visini od 930 metara. Regata traje tri dana i u tri etape učesnici prolaze kroz oko 130 kilometara toka reke Lim i oko 400 metara visinskog pada do cilja na plaži Petrovac iznad Prijepolja.

Organizatori su lokalne turističke organizacije opština Plav, Andrijevica, Berane, Bijelo Polje i Prijepolje, koje su se i ovog puta pobrinule da svoje opštine predstave na najbolji mogući način, kako učesnicima regate, a tako i svim potencijalnim turistima i gostima. 

I ove godine je Lim bio vrlo atraktivan i rafting Limom je predstavljao pravo uživanje za sve učesnike. Prvog dana etape, od Plava do Andrijevice, Lim je moćna planinska reka sa brojnim brzacima i preprekama. Prva etapa se završava u Beranama gde su se gostoljubivi domaćini obezbedili ručak i gde su učesnici regate mogli da obiđu ovaj grad, njegove znamenitosti i okolinu.

Drugog dana, nakon fantastičnog i neprevaziđenog Tifrana, Lim je u dolini do Bijelog Polja pravi subotnji odmor i uživanje. Kafana Putnik kod Bijelog Polja je ugostila učesnike regate uz večeru i prigodan kulturno-umetnički program.

Treći dan je tradicionalno rezervisan za rafting kroz kanjon Lima u delu kroz Srbiju, od manastira Kumanice do plaže Petrovac iznad Prijepolja, gde se uz ručak i završila ovogodišnja tradicionalna 24. Limska regata sa lepim željama da se rafting na Limu održava i radosti i zdravlju i narednih godina.