Promovisan udžbenik predmeta Aktivnosti u prirodi

Događaji / Turizam / Univerzitetski rafting

U sastavu programa Stručne tribine „Rekreativni programi u funkciji zdravlja“ u organizaciji Asocijacije „Sport za Sve“, Beograda, 10. marta u svečanoj sali Gradskog centra za fizičku kulturu u Deligradskoj 27, pred mnogobrojnim prisutnima održana je zvanična promocija novih izdanja.

Ovom prilikom promovisan je udžbenik „Aktivnosti u prirodi“. Profesor dr Zvezdan Savić, jedan od prisutnih autora detaljno je uz vizuelnu prezentaciju izložio sadržaj celokupne publikacije, čime je slušaocima tribine približio programe Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dva državna Univerziteta (Niša i Beograda). Kroz različite programe prikazano je jedinstvo nastavnih sadržaja i mnogobrojni načini korišćenja prirode u složenom sistemu fizičke kulture.

Neizostavno treba napomenuti da udžbenik „Aktivnosti u prirodi“ u svom celokupnom sadržaju ima i poglavlje o metodici obuke veslanja na divljim vodama i raftinga, kao sastavnih segmenta kretanja u prirodi.

Udžbenik je organizovan kroz poglavlja koja prate jednosemestralna predavanja predmeta, bogat fotografijama, štampan u B5 formatu na 316 strana.