Svečano otvaranje 19. Svetskog Prvenstva u raftingu

U Banjaluci, na Vrbasu ispod tvrđave Kastel je održano svečano otvaranje 19. Svetskog prvenstva u raftingu. Otvaranje je bilo spektakularno i originalno, učesnici su defilovali u rafting čamcima, a ceo događaj je prenosila Radio Televizija Republike Srpske. 

Svetsko prvenstvo u raftingu je svečano otvorio Srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a sve prisutne su pozdravili i predsednik Internacionalne Rafting Federacije Džo Vili-Džons, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, načelnik opštine Foča Milan Vukadinović i predsednik Rafting kluba Kanjon Aleksandar Pastir. 

Svetsko prvenstvo u raftingu će se održavati u naredna tri dana na reci Vrbasu u Banjaluci u disciplinama sprint, paralelni sprint i slalom, a 30.maja se svi takmičari sele na drugi kraj Republike Srpske, u Foču, gde će im se organizovati svečani doček, nakon koga će nastaviti na reku Taru gde će se 31.maja i 1.juna održati takmičenje u disciplini spust.

19. Svetsko prvenstvo u BiH se organizuje nakon trogodišnje pauze prouzrokovane pandemijskom situacijom u svetu, poslednje 18. Svetsko prvenstvo je bilo organizovano u Australiji 2019.

Na ovom Svetskom prvenstvu će učestvovati 61 tim iz 22 zemlje, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama Open, Master (+40 godina), Junior (-23 godina) i Youth (-19 godina).

Posebne ovacije publike je dobila Reprezentacija Srbije koja će se takmičiti u najjačoj Open Men konkurenciji, a našu reprezentaciju će predstavljati članovi Rafting Kluba Eko Lim iz Priboja :

Uroš Puzović, Aleksa Novaković, Duško Baranac, Nemanja Puzović i Dušan Bojović.

 

https://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=106103

Galerija slika: