IRF najava nove takmičarske 2023 godine

Nakon prošlogodišnjeg IRF Svetskog Prvenstva u raftingu koje je održano u Bosni i Hercegovini i koje je nagovestilo nove i lepše dane za rafting i izlazak iz krize prouzrokovane merama protiv koronavirusa. 

Zvanični kalendar IRF događaja se može videti na stranici Internacionalne Rafting Federacije, a on nije konačan jer se još uvek prijavljuju nova takmičenja širom sveta.

Sledeći Evro Kup če se održati u našem komšiluku, Rumuniji, grad Nehoiu, reka Buzau. Tamo će se održati takmičenje u kategoriji R4 u sve 4 discipline od 31.marta do 2. aprila, a informacije o takmičenju se mogu videti na sajtu IRF. Evro Kup takmičenja su otvorena za sve rafting timove.

Nakon pauze od nekoliko godina, i Bugarska će biti domaćin Evro Kup takmičenja, po 7. put na reci Strumi u Kresneskoj klisuri. I ovde je kategorija R4, u sve 4 discipline će se takmičiti timovi, a informacije se mogu videti na sajtu IRF.

23. aprila će se održati sada već tradicionalni Kup Banjaluke i Otvoreno Prvenstvo Bosne i Hercegovine, pa je i to dobra prilika da se timovi oprobaju na svetski poznatom Vrbasu.

Nakon 2019 i Austrija će biti domaćin Evro Kup takmičenja, Vildalpen i reka Salza su tradicionalni domaćini ovog takmičenja koje će se održati od 28. do 30.aprila, a sve informacije o ovom događaju se mogu videti na sajtu IRF.

Od 2. do 4. juna će se održati Evro Kup na Vrbasu, a 5-6. juna će domaćin takmičenja biti reka Tara koja je svim učesnicima prošlogodišnjeg Svetskog Prvenstva ostala u vrlo lepom sećanju.

Češka će biti domaćin u junu na poznatim lokacijama u Rudnicama 10-11.juna i Trnavci 17-18.juna.

Leto je planirano za kontinentalna takmičenja na kojima pravo nastupa imaju reprezentacije :

Otvoreno Prvenstvo Azije u raftingu će organizovati naši sportski prijatelji iz Kazahstana od 14. do 19.juna na reci Koksu u regionu Taldikorgan, a Evropsko Prvenstvo u raftingu će se održati u Češkoj Republici, na reci Vltavi od 21. do 27.avgusta.

Do kraja godine su prijavljeni Kornisa, Rumunija 15-16,septembra i Otvoreno Prvenstvo Britanije u Notingemu 7-8.oktobra koji su već startovali 11-12.marta sa Nacionalnim Šampionatom.

Rafting Asocijacija Srbije još nije objavila kalendar događaja, ali se očekuje da ćemo to uskoro uraditi.