Evropsko prvenstvo u raftingu - Banja Luka, Vrbas 2019 - 3.dan - spust

Evropsko prvenstvo u Banja Luci na Vrbasu je zvanično završeno! 

Danas su naše devojke i momci vozili disciplinu spust u dužini oko 14 km. Ovo je jedna od najtežih disciplina koja zahteva od ekipe maksimalnu usklađenost, tehniku, taktiku i kondicioni pripremljenost, pre svega zbog vremenskog trajanja, a posle sama staza. Deonica koja se veslala je veoma raznovrsna, i u proseku je trebalo da se izvesla za nešto manje od sat vremena. 

Devojke su se opet pozlatile! Do sada one nisu imale priliku da osete trku koja traje preko sat vremena, ali su pokazale izuzetnu taktičnost, timski rad i fizičku pripremu koja im je omogućila na kraju prvo mesto.

Što se tiče momaka, s obzirom da je bio grupni start oni su od samog starta pokušavali da budu rame uz rame sa vrhunskim timovima, što im je donekle i pošlo za rukom, tako da su na kraju završili na visokom šestom mestu

Po završetku svih disciplina, dobili smo i rezultate u ukupnom plasmanu, gde su devojke ubedljivo prve!  Muška ekipa je završila na šestom mestu, što je takođe izuzetan plasman. 

U narednih par dana ćemo objavljivati fotografije, snimke i druge informacije vezane za takmičenje. Hvala svima na podršci! 

Galerija slika: