Srbija na Svetskom prvenstvu u raftingu

Kako dani prolaze sve smo zadovoljniji i ponosniji na naše učešće, rezultate i predstavljanje Srbije na najprestižnijem takmičenju u svetu raftinga. 
 
Rame uz rame sa najboljim ekipama sveta, koje plene svojim radom na vodi i van nje, imali smo priliku da se upoznamo i razmenimo značajna iskustva. Iako na ovom svetskom prvenstvu nismo osvojili sjajna odličja, ne treba zanemariti istorijske rezultate za srpski rafting. U disciplini sprint zauzeli smo 6. mesto, paralelni sprint 8. dok smo u slalomu bili 10. i spustu 11. U ukupnom plasmanu smo zauzeli 10. mesto.
 
Možda navedeni rezultati ljudima koji ne prate rafting sport i ne zvuče impozantno, ali treba znati da je ovo za najmlađu ekipu na prvenstvu, koja prvi put učestvuje na takmičenju najvišeg nivoa izuzetan uspeh i iskustvo. Dovoljno je pomenutu da smo konačno prepoznati kao ozbiljni takmičari koji mogu da se izbore za najviše pozicije. 
 
Obzirom da je na ishod trka, značajno uticao faktor malog broja učešća na takmičenjima visokog nivoa, Rafting klub Eko Lim će se potruditi da organizuje i učestvuje u što više takmičenja, kako bi takmičari unapredili sportsku formu i promovisali rafting kao sport i rekreaciju. 
 
U septembru će Priboj biti domaćin petog Evropskog kupa i memorijala "Aleksa Kojadinović", RAS organizator državnih prvenstava i kup trka na reci Ibar (Ušće - Evro Kup) i Lim (Brodarevo - Kup Srbije). Pored nastupa u Srbiji, očekuju nas i takmičenja u Češkoj republici i Rumuniji. 
 
Hvala svima koji su nas bodrili, puno nam znači vaša podrška, postignuti rezultati su zajednički uspeh! 
 
Galerija slika: