Kup Srbije u raftingu - Memorijal "Esad Kurbegović", reka Lim, Gostun-Brodarevo, 26.09.2020

Na Limu je održana prva trka u 2020. godini u organizaciji Rafting asocijacije Srbije.

U okviru takmičenja za Kup Srbije, danas se na Limu takmičilo osam ekipa. Trka ima memorijalni karakter, održava se u znak sećanja na Esada Kurbegovića, poštovanog i voljenog Brodarevca i iskrenog zaljubljenika u Lim. 

U takmičarskom delu je održana disciplina spust u prelepom delu kanjona Lima između Gostuna i Brodareva, dugom 10 kilometara.

Prvo mesto zauzeo jedan od najboljih svetskih rafting timova Dajak Klub iz Banja Luke, iza njih su bili aktuelni prvaci Srbije RK Eko Lim iz Priboja, a treće mesto je zauzela jedina ženska ekipa na ovoj trci - juniorske šampionke Evrope, devojke iz RK Eko Lim. Četvrta je bila ekipa Lim Lučice iz Prijepolja, mladi tim Kolovrata je bio peti, Brzak iz Arilja je zauzeo šesto mesto, sedmi su bili veslači iz KKK Nikola Tesla iz Zemuna, a Pro Outdoor Team iz Beograda je zauzeo osmo mesto.

Pravila i mere koje su donete zbog opasnosti od epidemije korona virusom su bile poštovane, takmičari su imali potvrde i potpisane izjave da nisu bili u kontaktu sa zaraženima od korona virusa, socijalna distanca je držana i korišćene su maske.

Zahvaljujemo se Amelu Kurbegoviću, Esadovom sinu, kao i celoj porodici Kurbegović na gostoprimstvu, Osmanu Kašiću, Manastiru Davidovica i Mati Dariji, motelu Lux u Gostunu, opštinama i turističkim organizacijama Prijepolja i Priboja, svim učesnicima i meštanima Brodareva na podršci.

Galerija slika: