Evro Kup i 5. Memorijal "Aleksa Kojadinović", Priboj, Lim 17.09.2022

U subotu 17. septembra u Priboju na reci Lim, održano je Memorijalno rafting takmičenje „Aleksa Kojadinović“ i Evro kup, u R4 kategoriji u sve četiri discipline (slalom, sprint, paraleni sprint, spust). Učešće su uzele četiri ekipe: SRK Bosna Zenica iz istoimenog grada, Lim Lučice iz Prijepolja, SU Soko Lim i RK Eko Lim iz Priboja.
Zbog protoka/vodostaja koji je bio najavljen u određenom vremenskom okviru, takmičenje je otvoreno disciplinom slalom. Stazu je činilo 10 kapija, 3 crvene (uzvodne) i 7 zelenih (nizvodne) raspoređene tako da su zahtevale od ekipa maksimalno tehničko-taktičku usresređenost. Ekipa RK Eko Lim je u obe vožnje zauzela prvo mesto sa minimalno grešaka, iza njih je bila SRK Bosna Zenica sa par sekundi zaostatka, dok je treće mesto pripalo Lim Lučicama. Ekipa SU Soko Lim koju je činila postava devojki: Željka Šalipur, Jelena Spajić, Tanja Reković, Jovana Spajić je elegancijom i borbenošću plenila i ostavila neverovatan utisak u obe trke iako su zauzele četvrto mesto.
Nakon slaloma, ekipe su odmerile snagu u disciplini sprint. SRK Bosna Zenica je uspela za najkraće vreme da izvesla stazu i tako se domogne prve pozicije. Sekund duže je trebalo postavi RK Eko Lim i to im je donelo drugo mesto, Lim Lučice su bili treći i četvrto mesto je pripalo SU Soko Lim.
Na osnovu rezultata u sprintu, napravljeni su parovi za paralelni sprint koji je bio izuzetno uzbudljiv. U prvoj trci SRK Bosna Zenica je pobedila Lim Lučice, a u drugoj RK Eko Lim je pobedio SU Soko Lim. U borbi za treće mesto je viđena prava sportska borba gde su devojke SU Soko Lim na prvoj bovi „izgurale“ ekipu iz Prijepolja, ali njihov nedostatak snage i drugih faktora Lim Lučice je uspeo da iskoristi i da ih savlada na drugoj bovi i prođe prvi kroz cilj. U finalnoj borbi, na prvoj bovi je bilo uzbudljivo, ali su momci iz RK Eko Lim na kraju uspeli da izađu kao pobednici trke bez velikih poteškoća.
Poslednja disciplina je bila spust. Nakon letećeg starta, na čelu je bila ekipa RK Eko Lim, iza njih SRK Bosna Zenica, a druge dve ekipe su nešto više zaostajale za njima. U par navrata momci iz Bosne su pokušavali da prestignu ekipu iz Priboja koja je uspešno odbijala njihove pokušaje. U jednom trenutku, ipak se njihov trud isplatio jer su iskoristili povoljniji tok i posložili snagu celog tima i domogli se prve pozicije. Tako je bilo sve do samog kraja trke, kada je ekipa RK Eko Lim iskoristila poznavanje vode i počela da vesla kao nikad jače, što im je omogućilo prestizanje i prvo mesto u ovoj disciplini. Poredak za druge dve ekipe se nije menjao, Lim Lučice je sigurno branio treće mesto.
U ukupnom plasmanu prvo mesto je pripalo RK Eko Lim iz Priboja sa 992 boda, drugo mesto SRK Bosna Zenica sa 928 bodova, treće mesto Lim Lučice sa 860 bodova i četvrto mesto SU Soko Lim sa 820 bodova. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciji ovog takmičenja, vidimo se usokoro na vodi, sportski pozdrav!

Galerija slika: