Bogojavljenje - Plivanje za Časni Krst, Priboj 19.01.2020

На велики хришћански празник Богојављење, у Прибоју је у складу са дугогодишњом традицијом, организовано пливање за Часни крст, у организацији Црквене општине Прибој и Спортског удружења Соко-Лим, а под покровитељством Општине Прибој.

Организацију ове већ традиционалне манифестације, у присуству великог броја Прибојаца, помогли су и прибојски предузетници, удружења, али и појединци, људи добре воље.

Након литургије у Храму Васкрсења Христовог, у Новом Прибоју, где су учесници овогодишњег пливања за Богојављенски крст примили свету тајну причешћа, кренула је литија улицама, коју је предводило прибојско свештенство.

За Часни крст ове године пливало је 54 углавом младих људи, а међу њима нашла се и једна дама. Овогодишње пливање за Богојављенски крст, организовано је под слоганом "НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ," поводом последњих дешавања у Црној Гори и одбрани српских православних светиња.

У трци дугој 33 метра, која симболизује исто толико година овоземаљског живота Исуса Христа, вода је била температуре 2.6 степени целзијуса, док је спољашња температура била око 0.

Пливачи су добили захвалнице и награде од организатора - Црквене Општине Прибој, као и сви спонзори и људи који су помогли у организацији ове манифестације.

Пригодан културно-уметнички програм и ове године приредили су чланови Друштва гуслара Прибој.

Захваљујемо се свим интернет страницама, порталима и људима који су подржали манифестацију објављивањем обавештења, фотографија и видео материјала.

http://raftingekolim.mojsajt.rs/bogojavljenje2020.priboj

www.youtube.com/watch?v=nB85YhbuFdE

www.priboj.rs/vesti/10-vesti/4941-plivanje-za-casni-krst-2020

www.priboj033.com/plivanje-za-casni-krst-u-priboju-foto/?fbclid=IwAR3HnMiTmF3mQ7pVAbstJpK4oHlJQq8JmeQvZS4OZoFz2sLureUKlZaV76Q