Svetsko prvenstvo u raftingu - Australija 2019

U Australiji je od 13 do 19.maja održano IRF Svetsko prvenstvo u raftingu u kategoriji R6. 

Sve informacije o ovom velikom događaju možete videti na sajtu Internacionalne Rafting Federacije (IRF) - https://www.internationalrafting.com/events-2/events/wrc-2019-australia/

kao i na sajtu Svetskog prvenstva : https://www.wrc2019.com/

Svetsko prvenstvo se organizuje u kategorijama : Open (seniori), Master (veterani), U23 i U19 juniorskim kategorijama

Na Svetskom prvenstvu u Australiji je ukupno učestvovalo 49 timova iz 18 zemalja (domaćin Australija, Brazil, Kanada, Kina, Kostarika, Kolumbija, Češka Republika, Velika Britanija, Nemačka, Indonezija, Japan, Mongolija, Nepal, Norveška, Novi Zeland, Rumunija, Rusija i Sjedinjene Američke Države)

U kategoiji seniora (Open) u muškoj konkurenciji Brazil je bio prvi u konačnom plasmanu, Rusija je bila druga, a Novi Zeland treći.

U ženskoj Open konkurenciji Novi Zeland je bio prvi, Japan drugi, Češka treća.

U kategoiji veterana, preko 40 godina (Master) u muškoj konkurenciji je bio najuspešniji Japan, a u ženskoj Australija.

U kategoriji do 23 godine (U23) Češka je bila najuspešnija u muškoj, a Indonezija u ženskoj konkurenciji, a u kategoriji do 19 godina (U19) najbolja je bila Australija. 

Srbija zbog nedostatka materijalnih sredstava nije učestvovala, ali je za Rafting Asocijaciju Srbije važno ovo Svetsko Prvenstvo, jer je na Kongresu ozvaničena odluka Borda Internacionalne Federacije iz aprila kada je RAS primljena u članstvo IRF.

Čestitamo svim učesnicima na učešću, pobednicima na ostvarenim uspesima i očekujemo se da će se Srbija uskoro ravnopravno takmičiti sa najboljim svetskim timovima.

 

 

 

Galerija slika: