Svetsko Prvenstvo, BiH 2022, dan za transport od Banjaluke do Foče

Nakon tri takmičarska dana i tri takmičarske discipline, ponedeljak 30.maj je bio dan za pauzu što se tiče takmičenja, ali izuzetno sadržajan i zanimljiv što se tiče pratećeg programa.

Najpre je u centru Banjaluke održana ceremonija svečanog proglašenja pobednika u slalomu u Open konkurenciji - u muškoj konkurenciji je najbolji bio Japan, ispred Brazila i Argentine, a u ženskoj konkurenciji je Češka Republika bila prva ispred Australije i Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon toga je ceo karavan takmičara, sudija i organizatora krenuo iz Banjaluke na drugi kraj Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, u grad Foču, gde je na gradskom trgu organizovan svečani doček i defile svih učesnika.

Zvanični trening je planiran za 31.maj, a 1.juna od 10 sati će početi i takmičenje u disciplini spust. Reprezentacija Srbije se takmiči u najjačoj Open Men kategoriji, a Srbiju predstavljaju članovi Rafting Kluba Eko Lim iz Priboja : Uroš Puzović, Aleksa Novaković, Duško Baranac, Nemanja Puzović i Dušan Bojović. U ukupnom plasmanu u Open Men kategoriji Srbija trenutno zauzima 9. mesto.

Nakon svih takmičenja, u večernjim satima u sredu 1.juna, na platou ispred akva parka "Ušće" u Foči će se održati svečana dodela medalja za disciplinu spust i ukupan plasman, kao i svečano zatvaranje 19. Svetskog prvenstva u raftingu.

Galerija slika: