Kup Srbije u raftingu - 4.Memorijal - Esad Kurbegović, Brodarevo, Lim 30.09.2023

Jesenja serija takmičenja u organizaciji Rafting Asocijacije Srbije je počela danas u Brodarevu, gde održan sada već tradicionalni 4. Memorijal "Esad Kurbegović".

Prelepi kanjon Lima u delu od Gostuna do Brodareva je četvru godinu za redom bio mesto okupljanja rafting timova, a ovog puta je učestvovalo 7 timova iz Srbije koji su se takmičili u 3 discipline - sprint, paralelni sprint i spust.

U sprintu je najuspešniji bio RK Eko Lim iz Priboja, najbolji naš rafting tim sa vremenom 26,56 sekundi, drugi je bio tim PSK Kolovrat iz Prijepolja sa 34,96, a treći RK Lim Lučice iz Prijepolja sa vremenom 37,99.

Nakon trka u paralelnom sprintu, plasman je ostao isti : 1.RK Eko Lim, 2. PSK Kolovrat, 3.RK Lim Lučice

U spustu kroz kanjon ostvaren je sledeći poredak :

1. RK Eko Lim Priboj 54:23

2, RK Lim Lučice Prijepolje 54:37

3. Pro Outdoor Team Beograd 1:02:25

4. SU Soko Lim Priboj 1:04:40

5. RK Lim Lučice 2 Prijepolje 1:07:35

6. Poljoprivredna Škola Požega 1:11:24

7. PSK Kolovrat Prijepolje 1:20:13

Nakon takmičenja, organizovan je ručak za učesnike i dodela prigodnih poklona i priznanja čime je na lep način završen ovaj tradicionalni događaj sa željom da se ponovo okupljaju i narednih godina.

Zahvaljujemo se Opštini i Turističkoj Organizaciji Prijepolje, Mesnoj Zajednici Brodarevo, Opštini Priboj, Amelu Kurbegoviću i porodici Kurbegović koji su pomogli da se održi ovaj događaj.

Reka Lim i Brodarevo imaju velike potencijale za razvoj turizma, Lim je tokom proleća snažna i moćna reka čiji brzaci privlače veliki broj ljubitelja adrenalinskog raftinga i može da bude mesto održavanja velikih rafting takmičenja, a u letnjim i jesenjim mesecima pruža mogućnost i da se na njemu oprobaju i mlađi rafteri i da se održavaju i školska i univerzitetska takmičenja.

Galerija slika: