Euro Kup i 4. Memorijal "Aleksa Kojadinović", Priboj, Lim, 29-30.05.2021

U Priboju je proteklog vikenda održan Evro Kup u raftingu i 4. Memorijal "Aleksa Kojadinović".

Nakon prvog Memorijala i Evro Kupa, održanog u julu mesecu 2018. godine kao dodatak Međuopštinskim sportskim igrama, drugog Memorijala i Evro Kupa iz aprila 2019, najmasovnijeg do sada uz učešće 25 ekipa u muškoj i 7 u ženskoj konkurenciji i u sklopu kog su održana i Prvenstvo Srbije i Univerzitetsko prvenstvo Srbije u raftingu, i trećeg Memorijala i Evro Kupa koji je nakon svih nevolja i odlaganja zbog mera protiv korona virusa održan tek u novembru 2020, Četvrti Memorijal "Aleksa Kojadinović" i Evro Kup je, iako nije bio masovan kao prva dva, nagovestio je neka bolja vremena i dešavanja u raftingu u Srbiji i celom svetu.

U sistemu IRF takmičenja, ovaj Evro Kup je bio drugi po redu u 2021, nakon Evro Kupa "Dracula Race" održanog u aprilu u Rumuniji na reci Buzau, i nadamo se da će ih biti što više u ovoj godini, kako bi se timovi što bolje pripremili za Evropska i Svetska prvenstva koja se planiraju za 2022 i 2023. godinu.

Na Evro Kupu je učestvovalo sedam ekipa, 5 iz Srbije, 2 iz Bosne i Hercegovine, glavni sudija takmičenja je bio jedan od najcenjenijih svetskih rafting sudija, Goran Lolić iz Banjaluke.

U disciplini slalom, najuspešniji je bio RK Dajak iz Banjaluke, drugi je bio domaći RK Eko Lim iz Priboja, a treće mesto je zauzeo tim SRK Bosna iz Zenice.

Umesto paralelnog sprinta (head2head) održana su dva sprinta, nakon kojih je najuspešniji bio RK Eko Lim ispred ekipa Dajaka i Bosne, pa je odluka o konačnom pobedniku ostavljena za drugi dan takmičenja i disciplinu spust.

U spustu je najuspešniji bio RK Dajak, koji je nastavio dominaciju i pobedama na Kupu Srbije u septembru 2020 u Brodarevu, Evro Kupu na Ibru u oktobru 2020 i Kupu Banjaluke u aprilu, pridodao i ovu i po prvi put osvojio Evro Kup u Priboju.

Dvostruki osvajač Evro Kupa u Priboju, RK Eko Lim je ovog puta bio drugi i potvrdio je dobru formu i mogućnosti za dobre rezultate na predstojećim takmičenjima.

Odlična ekipa SRK Bosne iz Zenice je bila treća u ukupnom plasmanu, a treće mesto su osvojili i u sve tri discipline.

Mlada ekipa "Soko Lim" iz Priboja je zauzela četvrto mesto i pokazala da se u budućnosti može računati na njih da konkurišu najboljim rafting timovima, peti u ukupnom plasmanu su bili iskusni takmičari iz kluba MRI iz Lajkovca, a šesto i sedmo mesto su zauzeli podmlađeni timovi Vojne Akademije - RK Tifran.

Takmičenje je proteklo u najboljem redu i potpuno regularnim uslovima, pri visokom vodostaju Lima. Organizatori su se potrudili da se svi timovi osećaju kao kod kuće, a po završetku takmičenja je u hotelu "Lim" u Priboju organizovana svečana dodela nagrada i zahvalnica.

 

Galerija slika: