Evropsko prvenstvo u raftingu - Banja Luka, Vrbas 2019

Od 2. do 7. jula održano je Evropsko prvenstvo u raftingu na reci Vrbas u Banjaluci. Učešće je uzelo oko 250 takmičara iz 11 država (Srbija, Češka, Rumunija, BiH, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Rusija, Letonija, Bugarska, Velika Britanija). Ukupno 36 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji podeljeni po starosnim kategorijama, takmičili su se u četiri discipline: sprint, H2H-paralelni sprint, slalom i spust. Organizator prvenstva je bio RK Kanjon.

Reprezentaciju Srbije predstavile su ekipe Rafting kluba Eko-Lim iz Priboja, devojke u kategoriji do 23 godine i muškarci u open kategoriji. Ovo je bilo prvo takmičenje ovog nivoa za naše timove gde su odmerili snagu i umeće sa najboljim ekipama Evrope. Kako se polako sležu utisci shvatamo da je ovo jedno ogromno iskustvo koje ćemo pokušati nadograditi i pretočiti u još bolji rezultat na nekim budućim takmičenjima.

Sastav ženske ekipe koja se takmičila u kategoriji do 23 godine:

Zadnja desna: Željka Šalipur (C)
Zadnja leva: Gordana Golubović
Srednja desna: Jovana Spajić
Srednja leva: Jelena Spajić
Prva desna: Tanja Reković
Prva leva: Sandra Đurović

Sastav muške ekipe koja se takmičila u open kategoriji:

Zadnji desni: Uroš Puzović (C)
Zadnji levi: Aleksa Novaković
Srednji levi: Duško Baranac
Srednji desni: Srđan Grabovčić
Prvi levi: Vukašin Peruničić
Prvi desni: Nemanja Puzović

Prethodnih dana smo izveštavali sam tok takmičenja, tako da što se tiče samih disciplina to možete pronaći na prethodnim objavama.

Za oba naša tima odlazak na ovo takmičenje je bio veliki izazov u svakom pogledu. Nakon konačne odluke da idemo na prvenstvo, zbog veoma kratkog vremenskog perioda do početka samog takmičenja, jedan od najvećih izazova je bilo formiranje ekipa koje će na najbolji način da predstave našu zemlju. Na kraju rezultat koji su ostvarili oba naša tima je relativno najrealniji u odnosu na celokupnu situaciju, tako da smo u svakom pogledu prezadovoljni i tek sad znamo koliko možemo i koliko hoćemo!

Sve to što hoćemo ne bi mogli bez podrške ljudi koji su nam i sad omogućili odlazak na ovo prvenstvo i dostojanstveno predstavljanje naše države. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su na bilo kakav način pomogli i učestvovali u ostvarenju našeg cilja.

Galerija slika: