Budite deo tima Rafting Asocijacije Srbije na predstojećem Svetskom Prvenstvu u raftingu

Svetsko Prvenstvo u raftingu će se održati od 25.maja do 01.juna u Bosni i Hercegovini, na rekama Vrbasu i Tari. Svetsko Prvenstvo se organizuje u kategorijama : Open (seniorska), juniorska do 23 godine, omladinska do 19 godina i "Master" (preko 40 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Ovo je 19. Svetsko prvenstvo u organizaciji Internacionalne Rafting Federacije, a na njemu će učestvovati preko 60 selekcija iz preko 20 država.
Svečano otvaranje Svetskog Prvenstva će biti organizovano u četvrtak 26.maja 2022. u 19 časova u centru Banjaluke, a zvanični treninzi i takmičenja će biti održavana u kanjonu reke Vrbasa, na Bijelom Buku u disciplinama sprint i paralelni sprint, odnosno u Kanjonu Tijesno u disciplini slalom.
Nakon svečane ceremonije i dodele medalja u disciplini slalom koje će se održati u centru Banjaluke u ponedeljak 30.maja u 9:30, svi učesnici Svetskog Prvenstva će se "preseliti" u Foču i dalje na reku Taru, gde će se 31.maja održati zvanični trening, a 1.juna i takmičenje u disciplini spust.
Proglašenje pobednika, dodela medalja i svečano zatvaranje 19.Svetskog Prvenstva u raftingu će se održati na reci Tari 1.juna od 18:30
 
 
Rafting Asocijaciju Srbije će predstavljati muška seniorska reprezentacija u raftingu u sastavu : Aleksa Novaković, Uroš Puzović, Duško Baranac, Nemanja Puzović, i kao rezerve Vukašin Peruničić i Srđan Grabovčić.
 
U cilju što uspešnijih priprema, nabavke potrebne opreme za takmičenje, izmirenja svih novčanih obaveza prema organizatorima Svetskog Prvenstva i Internacionalnoj Rafting Federaciji, kao i borbe za što bolji i uspešniji plasman naše reprezentacije na Svetskom Prvenstvu, pozivamo sve ljude i kompanije dobre volje da svojim sponzorstvima pomognu i tako postanu deo tima Rafting Asocijacije Srbije.
 
Dokumenta: